E-mail:
Jelszó:
Regisztráció     Elfelejtett jelszó

Felnőtt: 1.750 Ft
Gyermek: 1.150 Ft
Családi: 4.200 Ft
Gyermekcs.: 800 Ft

További jegyárak »

Tel.: 06 62 542 530,
06 62 542 531

info@zoo.szeged.hu

 

 

 

Partnereink:

National Geogpraphic

MiMicsoda.hu

Rádió88

REGIO Játékáruház

MagyarLátnivalók

 

Let it GrowLet it Grow kampány

Pályázat az Engedd élni kampány jegyében. Jelentkezés a pályázat Facebook oldalán!

 

Vadasparki születésnapi buli a Facebookon A Szegedi Vadaspark Mentőközpontja a Facebookon

 

Hírek

2016.07.28.
Vasárnapi programajánlat: a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság lesz a vendégünk

Idén nyáron a partnereinkkel együttműködve bővítjük a megszokott nyári programkínálatunkat. Arra törekszünk, hogy a vakáció minden vasárnapján valami pluszt nyújtsunk a hozzánk látogatóknak az állatok látványán túl. Ezek a programok nemcsak érdekesek, hanem változatosak is, a hozzánk látogatók többek között eddig láthattak ragadozó madárshowt, részt vehettek katasztrófavédelmi gyakorlaton, vagy éppen a szegedi Aquapolis nyereményjátékán. Vendégünk volt már a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatósága is egy látványos, óriás túzokos bemutatóval. Most vasárnap a másik dél-alföldi nemzeti park, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságának szakemberei várják játékos feladatokkal a látogatóinkat 10.00-tól 16.00-ig a Természetvédelmi Oktatóközpont közelében. Kánikula esetére egy hasznos tanács: aki esetleg tart az erős napsugárzástól, annak csak ajánlani tudjuk az árnyas vadasparki erdőt!

Bővebben »
2016.07.28.
Még feketék a skarlát íbisz fiókák

Nem vitás, hogy állatkert egyik legszínpompásabb állatai a skarlát íbiszek, amelyek látványukkal rendszerint lenyűgözik a dél-amerikai körutat bejáró látogatóinkat. A gyönyörű madarak azonban ezekben a hetekben már nem csak megjelenésükkel keltik fel a figyelmet, hanem fiókáikkal is, amelyek szépen cseperednek, egyre nagyobbak és bátrabbak, így egyre többet lehet őket megfigyelni a fészkükön kívül. Tavaly már örülhettünk a ritka dél-amerikai madarak sikeres szaporodásának, idén azonban sikerült fokozni a családi örömöket, hiszen eddig már hat fióka is kikelt június eleje óta a tojásából. A Németországból 2014-ben érkezett íbisz csapat tehát ismét szépen gyarapodott, az utódok pedig – hasonlóan a tavalyiakhoz - más állatkertekbe fognak költözni a felnövekedésük után.

Bővebben »
2016.07.21.
Állati hétvége: programok éjszaka és nappal

A nyári kánikulában az igazi felüdülést az esték hozzák el. Úgy gondoljuk, hogy ilyenkor mindenkinek jól esik egy kellemes természetközeli séta, amire Szegeden a Vadaspark erdeje kitűnő lehetőséget kínál. Különösen akkor, ha a kikapcsolódás némi izgalmat, sőt élményt jelent, mint mondjuk most szombaton, többek között a nagyragadozók látványos etetése. Az idén másodszor sorra kerülő program sajátossága, hogy az oroszlánok és a szibériai tigrisek újfent levadászhatnak egy-egy valódinak vélt zsákmányállatot, mégpedig az előbbiek Ottót, a zebrát, utóbbiak pedig Boborjánt, a bivalyt. Mindkét élőlény élethű, de fából, jutazsákból, szalmából és némi húsból elkészített utánzat, amelyet nyugodtan szétmarcangolhatnak állataink anélkül, hogy valójában vér folyna e különleges eseményen. Az esti látványetetések 19.30-kor kezdődnek, és 22.00-kor zárulnak – de tovább is lehet az éjszakai vadasparkban sétálni. A rákövetkező nap sem marad izgalmas program nélkül – hiszen minden vasárnap igyekszünk valami meglepetéssel szolgálni a nyáron. Most egy színvonalas solymászbemutatóra invitálunk mindenkit, 12.00-kor és 15.30-kor kezdődően.

Bővebben »

Magazin

2015.02.19.
Látogatói kutatás a Szegedi Vadasparkban 2013-2014

A Szegedi Vadasparkban folyamatosan végzünk a látogatók körében kutatást, amely során nem csak a Vadaspark megítélését, hanem az egyes területeken (pl. programok, marketing, oktatás) végzett munkánk eredményességét is mérjük, valamint a régió turisztikai kínálatában elfoglalt pozíciónkat illetően is igyekszünk képet nyerni. Szintén fontos felmérnünk a hazai állatkertészet megítélését, egyes állatkertre is lebontva, amelyekkel összehasonlíthatják a Szegedi Vadasparkot. A jelen cikk témája a 2013-as és 2014-es kutatások összegzése. A kutatásban nagy segítségünkre voltak az állatkertben dolgozó önkéntesek, közcélú alkalmazottak, diákmunkások és gyakorlati munkát végző diákok, valamint a Szegedi Tourinform iroda munkatársai. A cikk pdf formátumban is letölthető!

Bővebben »
2013.01.31.
Turisztikai felmérés a Szegedi Vadasparkban - 2012

2012-ben a Szegedi Vadaspark az évek óta folyó, látogatók körében végzett kutatást újabb vizsgálati körrel egészítette ki, együttműködve a Szegedi Tourinformmal. A célunk az volt, hogy felmérjük, Szeged város turisztikai kínálatában milyen szerepet játszik a Vadaspark, illetve az állatkert látogatói, mind a helyben lakók, mind a távolról érkezettek mindebben milyen preferenciákkal rendelkeznek.

Bővebben »
2012.01.18.
Látogatói kutatás a Szegedi Vadasparkban – 2011

Évente 2-3 millió látogató keresi fel hazánk állatkertjeit, amelyek így a legnépszerűbb kulturális intézményeknek számítanak. Bár többségében önkormányzati tulajdonban vannak, bevételeik legjelentősebb részét jelentik a belépőjegyekből származó összegek, így a látogatók száma egyértelműen befolyásolja az állatkertek fenntarthatóságát. Így annak ismerete, hogy a látogatók miként vélekednek az adott állatkertről, mi tetszik nekik, mi nem, melyek a fő célcsoportok és milyen kommunikációs csatornákon érhetők el – mind fontos kérdések a fejlesztési stratégia megalkotásában. Azonban – bár a profitorientált működés elveit is szem előtt kell tartania – az állatkert alapvetően közfeladatokat ellátó intézmény, jelentős szerepet vállal a természetvédelemben, állatvédelemben és az oktatásban. Ezen munka hatékonyságát is objektívan szükséges mérnünk ahhoz, hogy elérjük, illetve fenntartsuk a célul kitűzött színvonalat. A harmadik kérdéscsokor az állatkertek társadalmi szerepére és elfogadottságára vonatkozik, amely kérdéskör szintén kiemelt fontosságú számunkra.

Bővebben »