E-mail:
Jelszó:
Regisztráció     Elfelejtett jelszó

Felnőtt: 1.750 Ft
Gyermek: 1.150 Ft
Családi: 4.200 Ft
Gyermekcs.: 800 Ft

További jegyárak »

Tel.: 06 62 542 530,
06 62 542 531

info@zoo.szeged.hu

 

 

 

Partnereink:

National Geogpraphic

MiMicsoda.hu

Rádió88

REGIO Játékáruház

MagyarLátnivalók

 

Let it GrowLet it Grow kampány

Pályázat az Engedd élni kampány jegyében. Jelentkezés a pályázat Facebook oldalán!

 

Vadasparki születésnapi buli a Facebookon A Szegedi Vadaspark Mentőközpontja a Facebookon

 

Hírek

2016.05.19.
Május utolsó hete: A biológiai sokféleség világnapja és gyermeknap!

Múlt hétvégén rendezvényünk a madarak és fák napjához kapcsolódott, jövő héten csütörtökön, május 26-án pedig egy újabb zöld ünnepről emlékezünk meg, mégpedig a biológiai sokféleség világnapjáról. Ekkor, reggel 9.00 órától 15.00 óráig, a Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztályával, a Kiskunsági Nemzeti Parkkal és a Körös-Maros Nemzeti Parkkal óvodai és iskolai csoportoknak szervezünk közösen egy izgalmas, igen sokrétű programot. Május utolsó vasárnapján pedig a Vadaspark legfontosabb ünnepére készülünk, amely nemcsak a gyermekeké, hanem egyben az állatkert születésnapja is. Ennek megfelelően mozgalmas napot ígérünk, sok-sok játékos programmal, sőt, az új bemutatónk átadásával egy igazi, vadnyugati meglepetéssel is szolgálunk! A programokon kívül még azzal is kedveskedünk a családoknak, hogy ezen a napon a gyermekek (14 éves korig) mindössze 400 Ft-ért léphetnek az állatkertbe.

Bővebben »
2016.05.19.
Mandala lett a törpe víziló neve!

Régi és kedves hagyomány, hogy időnként a látogatókra bízzuk, mi legyen egy-egy nagy népszerűségnek örvendő vadasparki újszülött neve. Mint sejtettük, a második törpe vízilónk születése óriás figyelmet kap, és alig várják a látogatóink, hogy megtekinthessék a kicsit – erre rövidesen, az időjárás és a szülők viselkedésének függvényében sor fog kerülni, ahogy az anyát kiengedhetjük kölykével a külső kifutóba. A névadó pályázatra rengeteg jobb, néha kevésbé jó ajánlás érkezett, tehát volt miből válogatnunk. Magunk előnyben részesítjük ilyenkor az egyedi, különleges neveket, amelyeknek valami olyan jelentése is van, amely illik az állathoz. Nem utolsó szempont a hangzás és a könnyű kiejthetőség sem.

Bővebben »
2016.05.09.
Törpe víziló született!

Az idei évben számos állat születésének örülhettünk, hírt adtunk többek között sörényes farkasok, jaguár, ezüstös selyemmajom és  muflonok világra jöttéről is. Eddig főleg a dél-amerikai gyűjteményünk gyarapodott, most viszont egy igazi afrikai szenzációról tudunk beszámolni: a törpe vízilovaknál látta meg a napvilágot egy egészséges borjú! Utoljára 2012. novemberében örvendhettünk ilyen hírnek. Az akkor született, névadó pályázat során Dube névre keresztelt kicsi végül a Rotterdami Állatkertben került. Ahogy akkor, most is felkészülhettünk a kicsi születésére, hiszen Tigin, a vízilóanyán egyértelműen látszott, hogy közeleg a nagy nap, amelyre végül április 25-én került sor. A kis nőstény vízilóborjú szinte napról napra, szemmel is jól láthatóan hízik, így most elérkezhetett az idő arra, hogy a soron következő állatorvosi vizsgálatát nyilvánossá tegyük a média érdeklődő képviselőinek. Sőt, ahogy egyre melegszik az idő, rövidesen a látogatóink is megtekinthetik a kicsit a külső kifutóban – erről majd tájékoztatást fogunk adni! Addig is névadó pályázatot hirdetünk, ahogy testvére esetében is tettük, hasonlóan találó névre számítva.  

Bővebben »

Magazin

2015.02.19.
Látogatói kutatás a Szegedi Vadasparkban 2013-2014

A Szegedi Vadasparkban folyamatosan végzünk a látogatók körében kutatást, amely során nem csak a Vadaspark megítélését, hanem az egyes területeken (pl. programok, marketing, oktatás) végzett munkánk eredményességét is mérjük, valamint a régió turisztikai kínálatában elfoglalt pozíciónkat illetően is igyekszünk képet nyerni. Szintén fontos felmérnünk a hazai állatkertészet megítélését, egyes állatkertre is lebontva, amelyekkel összehasonlíthatják a Szegedi Vadasparkot. A jelen cikk témája a 2013-as és 2014-es kutatások összegzése. A kutatásban nagy segítségünkre voltak az állatkertben dolgozó önkéntesek, közcélú alkalmazottak, diákmunkások és gyakorlati munkát végző diákok, valamint a Szegedi Tourinform iroda munkatársai. A cikk pdf formátumban is letölthető!

Bővebben »
2013.01.31.
Turisztikai felmérés a Szegedi Vadasparkban - 2012

2012-ben a Szegedi Vadaspark az évek óta folyó, látogatók körében végzett kutatást újabb vizsgálati körrel egészítette ki, együttműködve a Szegedi Tourinformmal. A célunk az volt, hogy felmérjük, Szeged város turisztikai kínálatában milyen szerepet játszik a Vadaspark, illetve az állatkert látogatói, mind a helyben lakók, mind a távolról érkezettek mindebben milyen preferenciákkal rendelkeznek.

Bővebben »
2012.01.18.
Látogatói kutatás a Szegedi Vadasparkban – 2011

Évente 2-3 millió látogató keresi fel hazánk állatkertjeit, amelyek így a legnépszerűbb kulturális intézményeknek számítanak. Bár többségében önkormányzati tulajdonban vannak, bevételeik legjelentősebb részét jelentik a belépőjegyekből származó összegek, így a látogatók száma egyértelműen befolyásolja az állatkertek fenntarthatóságát. Így annak ismerete, hogy a látogatók miként vélekednek az adott állatkertről, mi tetszik nekik, mi nem, melyek a fő célcsoportok és milyen kommunikációs csatornákon érhetők el – mind fontos kérdések a fejlesztési stratégia megalkotásában. Azonban – bár a profitorientált működés elveit is szem előtt kell tartania – az állatkert alapvetően közfeladatokat ellátó intézmény, jelentős szerepet vállal a természetvédelemben, állatvédelemben és az oktatásban. Ezen munka hatékonyságát is objektívan szükséges mérnünk ahhoz, hogy elérjük, illetve fenntartsuk a célul kitűzött színvonalat. A harmadik kérdéscsokor az állatkertek társadalmi szerepére és elfogadottságára vonatkozik, amely kérdéskör szintén kiemelt fontosságú számunkra.

Bővebben »