• посуда оптом
 • ландшафтный дизайн Днепропетровск
 • ремонт квартир Днепропетровск
 • бизнес идеи
 • бизнес идея
 • мебель для аптек
 • шкафы-купе киев
 • шкафы-купе киев
 • квартиры днепропетровск посуточно
 • туристическое агентство Днепропетровска
 • тренинги
 • ораторское мастерство
 • жалюзи Днепропетровск
 • E-mail:
  Jelszó:
  Regisztráció     Elfelejtett jelszó

  Felnőtt: 1 650 Ft
  Gyermek: 1050 Ft
  Családi: 3 950 Ft
  Gyermekcs.: 770 Ft

  További jegyárak »

  Tel.: 06 62 542 530,
  06 62 542 531

  info@zoo.szeged.hu

   

   

  MÁV-START kedvezmény

   

  Partnereink:

  National Geogpraphic

  MiMicsoda.hu

  EDF DÉMÁSZ

  Rádió88

  REGIO Játékáruház

  Vásárhelyi Hírek

  MagyarLátnivalók

   


   

  Vadasparki születésnapi buli a Facebookon A Szegedi Vadaspark Mentőközpontja a Facebookon

   

  Hírek

  2014.12.16.
  Karácsonyi üdvezlet a Vadasparkból

  A következő üdvözlőlappal kívánunk békés karácsonyt, és sikerekben gazdag, boldog új évet minden kedves látogatónknak:

  Bővebben »
  2014.12.08.
  Rekord után rekord: most 114 lefoglalt jákó papagáj érkezett

  A Szegedi Vadaspark részeként működő Természetvédelmi Mentőközpont az idei évben rekordszámban fogadott a hatóságok által lefoglalt állatokat. Az állatcsempészek nem tétlenkednek az év vége felé sem, mintha az illegális kereskedők is a karácsonyi vásárlási lázra számítva növelnék a portékájuk számát. Szerencsére a rendőrség sem tétlenkedik, így nem egy szállítmányt foglalnak le határon, mint most azt a 114 jákót, amely végül a Vadasparkba került.  

  Bővebben »
  2014.12.05.
  Állatok karácsonya december 13-án, szombat délelőtt

  A Vadaspark hagyományos év végi rendezvénye az Állatok karácsonya, amelyet az idén december 13-án, szombaton, 9.00-12.00 óráig rendezünk meg. Ekkor díszítjük fel az állatok karácsonyfáját, amelyet valójában az állatkert erdejében élő, ott áttelelő, elsősorban növényevő állatoknak állítunk fel ilyenkor. A szokásoknak megfelelően, elsősorban a Föld hidegebb területeiről származó állatokra építve, külön programmal is kedveskedünk látogatóinknak, Pontban 10.00 órakor a rozsomák, majd ezt követően a szibériai tigris látványos etetését lehet megtekinteni. 10.30-kor pedig az Északi-tengerben honos borjúfókák bemutatója kezdődik, amely a tréninggel együtt körülbelül fél óra időtartamú. Aki fázósabb, az már hamarabb behúzódhat a Terráriumházba, ahol 9.30-12.00 óráig folyamatos állatsimogatóba lehet bekapcsolódni.

  Bővebben »

  Magazin

  2013.01.31.
  Turisztikai felmérés a Szegedi Vadasparkban - 2012

  2012-ben a Szegedi Vadaspark az évek óta folyó, látogatók körében végzett kutatást újabb vizsgálati körrel egészítette ki, együttműködve a Szegedi Tourinformmal. A célunk az volt, hogy felmérjük, Szeged város turisztikai kínálatában milyen szerepet játszik a Vadaspark, illetve az állatkert látogatói, mind a helyben lakók, mind a távolról érkezettek mindebben milyen preferenciákkal rendelkeznek.

  Bővebben »
  2012.01.18.
  Látogatói kutatás a Szegedi Vadasparkban – 2011

  Évente 2-3 millió látogató keresi fel hazánk állatkertjeit, amelyek így a legnépszerűbb kulturális intézményeknek számítanak. Bár többségében önkormányzati tulajdonban vannak, bevételeik legjelentősebb részét jelentik a belépőjegyekből származó összegek, így a látogatók száma egyértelműen befolyásolja az állatkertek fenntarthatóságát. Így annak ismerete, hogy a látogatók miként vélekednek az adott állatkertről, mi tetszik nekik, mi nem, melyek a fő célcsoportok és milyen kommunikációs csatornákon érhetők el – mind fontos kérdések a fejlesztési stratégia megalkotásában. Azonban – bár a profitorientált működés elveit is szem előtt kell tartania – az állatkert alapvetően közfeladatokat ellátó intézmény, jelentős szerepet vállal a természetvédelemben, állatvédelemben és az oktatásban. Ezen munka hatékonyságát is objektívan szükséges mérnünk ahhoz, hogy elérjük, illetve fenntartsuk a célul kitűzött színvonalat. A harmadik kérdéscsokor az állatkertek társadalmi szerepére és elfogadottságára vonatkozik, amely kérdéskör szintén kiemelt fontosságú számunkra.

  Bővebben »
  2011.11.04.
  Hétvégi kalandoZOO: Bécs és Győr

  A Szegedi Vadaspark önkénteseként évek óta besegítek az állat- és természetvédelmi rendezvények lebonyolításában és az elhívatott állatgondozók mindennapos munkáiban, sok más önkéntes-társammal együtt. Azonban „nem hivatalos ott dolgozó”-ként fizetést nem kapunk. De, hogy mégse legyen eredménytelen az ottani munkánk, a Vadaspark vezetősége minden évben szervez nekünk egy látogatást egy-két másik állatkertbe. Az idei rendezvények során keményen dolgoztunk, hogy október 14. és 16. között egy háromnapos kirándulás során eljussunk a bécsi és a győri állatkertbe. Fáradozásaink nem voltak hiába valóak és október 14-én jól megpakolt hátizsákokkal és útra készen kezdődött meg az idei KalandoZOO, Pintér Tibor, zoopedagógus vezetésével.

  Bővebben »