A Szegedi Vadaspark honlapja
 • посуда оптом
 • ландшафтный дизайн Днепропетровск
 • ремонт квартир Днепропетровск
 • бизнес идеи
 • бизнес идея
 • мебель для аптек
 • шкафы-купе киев
 • шкафы-купе киев
 • квартиры днепропетровск посуточно
 • туристическое агентство Днепропетровска
 • тренинги
 • ораторское мастерство
 • жалюзи Днепропетровск
 • E-mail:
  Jelszó:
  Regisztráció     Elfelejtett jelszó

  Felnőtt: 1 650 Ft
  Gyermek: 1050 Ft
  Családi: 3 950 Ft
  Gyermekcs.: 770 Ft

  További jegyárak »

  Tel.: 06 62 542 530,
  06 62 542 531

  info@zoo.szeged.hu

   

   

  MÁV-START kedvezmény

   

  Partnereink:

  National Geogpraphic

  MiMicsoda.hu

  EDF DÉMÁSZ

  Rádió88

  REGIO Játékáruház

  Vásárhelyi Hírek

   

  Családi nap és éjszakai állatkert:

  2014. július 19-én, szombaton!

  Vadasparki születésnapi buli a Facebookon A Szegedi Vadaspark Mentőközpontja a Facebookon

   

  Hírek

  2014.07.17.
  Kalandos dél-amerikai családi nap és éjszakai állatkert július 19-én, szombaton

  E hét szombatján, július 19-én, reggeltől éjszakáig különleges programkínálat fogadja a Szegedi Vadasparkba látogatókat. Lámák és hangyászok birodalma címen, a Föld talán legkülönlegesebb élővilágát fenntartó Dél-Amerika felfedezésére hívunk mindenkit, aki testközeli élményekkel szeret állatokkal ismerkedni. 10.00 és 16.00 óra között lehet bekapcsolódni abba a rejtelmes felfedező túrába, amely állomásain, többek között papagájokkal való szotyizás, alpaka „öltöztetés”, állati dzsungeles, jaguár kaland, sőt különleges állatok preparátum-mustrája is szerepel a kínálatban. A próbákat sikeresen teljesítők között 16.00 órakor értékes nyereményeket sorsolunk ki.

  Bővebben »
  2014.07.17.
  Lebukott a csempész, madarak százai kerültek a Vadasparkba

  A nagylaki határátkelőnél igyekezett Romániából Magyarországra belépni az a bolgár úriember, akinek kocsijából mintha madarak hangját hallották volna a határrendészek. A gyanújuk beigazolódott, többszáz madár volt összezsúfolva a személygépkocsiban. Egyből kérték a természetvédelmi hatóságok, a Körös-Maros Nemzeti Park igazgatóság és a Vadaspark segítségét. Az elkobzásra került madarak száma 629 volt, köztük 70 nagyon értékes jákópapagáj is.

  Bővebben »
  2014.07.10.
  Családi nap és éjszakai túra a Vadasparkban: lámák és hangyászok nyomában július 19-én, szombaton

  Következő izgalmas nyári programunkat, amely a reggel 9 órai nyitástól, éjszakába nyúlóan, egészen 23 óráig egyhuzamban tart, július 19-én, szombaton rendezzük meg „Lámák és hangyászok birodalma” címen. A témaválasztás nem véletlen, ugyanis az idén a fennállásnak 25. évfordulóját ünneplő Szegedi Vadaspark legnagyobb, nemzetközi hírű gyűjteménye a dél-amerikai. Bár a 45 hektáros intézményünk körülbelül egyötödén terül el ezen állatsereglet, de faj- és egyedgazdagsága a többi földrajzi bemutatóhoz képest mégis a legnagyobb. Él itt számtalan tenyérnyi méretű selyemmajom, jó néhány nagytestű ara papagáj, de megtalálható itt a Föld egyik legkülönlegesebb élőlénycsoportját alkotó vendégízületesek mindhárom állattípusából is több faj: a kétujjú lajhár, háromöves tatu, sörényes és a dolmányos hangyász. A lámafélék mind a négy faja mellett megtekinthető itt a másik két jellegzetes dél-amerikai patás, a pekari és a tapír is, no meg mindkettőjük ádáz ellensége a jaguár. És még messze nem értünk a sor végére.

  Bővebben »

  Magazin

  2013.01.31.
  Turisztikai felmérés a Szegedi Vadasparkban - 2012

  2012-ben a Szegedi Vadaspark az évek óta folyó, látogatók körében végzett kutatást újabb vizsgálati körrel egészítette ki, együttműködve a Szegedi Tourinformmal. A célunk az volt, hogy felmérjük, Szeged város turisztikai kínálatában milyen szerepet játszik a Vadaspark, illetve az állatkert látogatói, mind a helyben lakók, mind a távolról érkezettek mindebben milyen preferenciákkal rendelkeznek.

  Bővebben »
  2012.01.18.
  Látogatói kutatás a Szegedi Vadasparkban – 2011

  Évente 2-3 millió látogató keresi fel hazánk állatkertjeit, amelyek így a legnépszerűbb kulturális intézményeknek számítanak. Bár többségében önkormányzati tulajdonban vannak, bevételeik legjelentősebb részét jelentik a belépőjegyekből származó összegek, így a látogatók száma egyértelműen befolyásolja az állatkertek fenntarthatóságát. Így annak ismerete, hogy a látogatók miként vélekednek az adott állatkertről, mi tetszik nekik, mi nem, melyek a fő célcsoportok és milyen kommunikációs csatornákon érhetők el – mind fontos kérdések a fejlesztési stratégia megalkotásában. Azonban – bár a profitorientált működés elveit is szem előtt kell tartania – az állatkert alapvetően közfeladatokat ellátó intézmény, jelentős szerepet vállal a természetvédelemben, állatvédelemben és az oktatásban. Ezen munka hatékonyságát is objektívan szükséges mérnünk ahhoz, hogy elérjük, illetve fenntartsuk a célul kitűzött színvonalat. A harmadik kérdéscsokor az állatkertek társadalmi szerepére és elfogadottságára vonatkozik, amely kérdéskör szintén kiemelt fontosságú számunkra.

  Bővebben »
  2011.11.04.
  Hétvégi kalandoZOO: Bécs és Győr

  A Szegedi Vadaspark önkénteseként évek óta besegítek az állat- és természetvédelmi rendezvények lebonyolításában és az elhívatott állatgondozók mindennapos munkáiban, sok más önkéntes-társammal együtt. Azonban „nem hivatalos ott dolgozó”-ként fizetést nem kapunk. De, hogy mégse legyen eredménytelen az ottani munkánk, a Vadaspark vezetősége minden évben szervez nekünk egy látogatást egy-két másik állatkertbe. Az idei rendezvények során keményen dolgoztunk, hogy október 14. és 16. között egy háromnapos kirándulás során eljussunk a bécsi és a győri állatkertbe. Fáradozásaink nem voltak hiába valóak és október 14-én jól megpakolt hátizsákokkal és útra készen kezdődött meg az idei KalandoZOO, Pintér Tibor, zoopedagógus vezetésével.

  Bővebben »