• посуда оптом
 • ландшафтный дизайн Днепропетровск
 • ремонт квартир Днепропетровск
 • бизнес идеи
 • бизнес идея
 • мебель для аптек
 • шкафы-купе киев
 • шкафы-купе киев
 • квартиры днепропетровск посуточно
 • туристическое агентство Днепропетровска
 • тренинги
 • ораторское мастерство
 • жалюзи Днепропетровск
 • E-mail:
  Jelszó:
  Regisztráció     Elfelejtett jelszó

  Felnőtt: 1.700 Ft
  Gyermek: 1.100 Ft
  Családi: 4.050 Ft
  Gyermekcs.: 790 Ft

  További jegyárak »

  Tel.: 06 62 542 530,
  06 62 542 531

  info@zoo.szeged.hu

   

   

  MÁV-START kedvezmény

   

  Partnereink:

  National Geogpraphic

  MiMicsoda.hu

  EDF DÉMÁSZ

  Rádió88

  REGIO Játékáruház

  Vásárhelyi Hírek

  MagyarLátnivalók

   


   

  Vadasparki születésnapi buli a Facebookon A Szegedi Vadaspark Mentőközpontja a Facebookon

   

  Hírek

  2015.11.18.
  Babó, a pingvinfióka megmenekült

  A Vadaspark pápaszemes pingvincsapatában két fióka kelt ki a tojásából október végén. Az örvendetes esemény azonban idővel aggodalmat is szült, a két gondos szülőt ugyanis a többiek elkezdték zaklatni, sőt, a fiókákat és az őket védő apát meg is sebesítették. A családot ezért elkülönítettük, azonban az egyik fióka annyira gyenge volt, hogy félő volt, el fog pusztulni. A szülők is inkább az erősebb testvért nevelték, ezért úgy döntöttünk, közbe avatkozunk, és megpróbáljuk – állatkerti szakszóval élve – kézben felnevelni a kicsit. A pótmamai szerepkört felvállaló gondozónőjüknek végül sikerült nemcsak élve tartani, hanem azóta kifejezetten szépen cseperedik a kispingvin. Bízunk benne, hogy Babó hamarosan utoléri a növekedésben a testvérét.

  Bővebben »
  2015.10.29.
  Nagy a készülődés a vadasparki Halloween-estére

  Tavaly rendezett a Vadaspark először Halloween-napi rendezvényt, amelynek legizgalmasabb órái sötétedés után jöttek el. Idén fokozni kívánjuk a tavalyi, borzalmasan jó hangulatot, amelyet – bízunk benne – még többen fognak élvezni, gyerekek és felnőtt egyaránt. Nagyban készülődünk tehát, önkéntesek és diákok segítségével készítjük a dekorációkat. Köztük olyanokat is, amelyek többek lesznek puszta dísznél: különböző játékokat, nemcsak embereknek, hanem állatoknak is.

  Bővebben »
  2015.10.29.
  Énekeseket csempésztek

  Sajnos, nem tudunk ritka eseményként beszámolni arról, hogy védett énekesmadarakat akarnak átcsempészni a határon. Most Kiszombornál szándékozott egy román férfi belépni hazánkba október 27-én este úgy, hogy a kisteherautója két zsúfolt kalitkát is rejtett. Összesen 27 madarat foglaltak le a határrendészek, köztük 22 tengelicet, 2 zöldikét, 1 csízt és 2 kenderikét, amelyeket másnap a Szegedi Vadaspark Természetvédelmi Mentőközpontja fogadott. Az állatszállítmány eszmei értéke meghaladja a 650 ezer Ft-ot.

  Bővebben »

  Magazin

  2015.02.19.
  Látogatói kutatás a Szegedi Vadasparkban 2013-2014

  A Szegedi Vadasparkban folyamatosan végzünk a látogatók körében kutatást, amely során nem csak a Vadaspark megítélését, hanem az egyes területeken (pl. programok, marketing, oktatás) végzett munkánk eredményességét is mérjük, valamint a régió turisztikai kínálatában elfoglalt pozíciónkat illetően is igyekszünk képet nyerni. Szintén fontos felmérnünk a hazai állatkertészet megítélését, egyes állatkertre is lebontva, amelyekkel összehasonlíthatják a Szegedi Vadasparkot. A jelen cikk témája a 2013-as és 2014-es kutatások összegzése. A kutatásban nagy segítségünkre voltak az állatkertben dolgozó önkéntesek, közcélú alkalmazottak, diákmunkások és gyakorlati munkát végző diákok, valamint a Szegedi Tourinform iroda munkatársai. A cikk pdf formátumban is letölthető!

  Bővebben »
  2013.01.31.
  Turisztikai felmérés a Szegedi Vadasparkban - 2012

  2012-ben a Szegedi Vadaspark az évek óta folyó, látogatók körében végzett kutatást újabb vizsgálati körrel egészítette ki, együttműködve a Szegedi Tourinformmal. A célunk az volt, hogy felmérjük, Szeged város turisztikai kínálatában milyen szerepet játszik a Vadaspark, illetve az állatkert látogatói, mind a helyben lakók, mind a távolról érkezettek mindebben milyen preferenciákkal rendelkeznek.

  Bővebben »
  2012.01.18.
  Látogatói kutatás a Szegedi Vadasparkban – 2011

  Évente 2-3 millió látogató keresi fel hazánk állatkertjeit, amelyek így a legnépszerűbb kulturális intézményeknek számítanak. Bár többségében önkormányzati tulajdonban vannak, bevételeik legjelentősebb részét jelentik a belépőjegyekből származó összegek, így a látogatók száma egyértelműen befolyásolja az állatkertek fenntarthatóságát. Így annak ismerete, hogy a látogatók miként vélekednek az adott állatkertről, mi tetszik nekik, mi nem, melyek a fő célcsoportok és milyen kommunikációs csatornákon érhetők el – mind fontos kérdések a fejlesztési stratégia megalkotásában. Azonban – bár a profitorientált működés elveit is szem előtt kell tartania – az állatkert alapvetően közfeladatokat ellátó intézmény, jelentős szerepet vállal a természetvédelemben, állatvédelemben és az oktatásban. Ezen munka hatékonyságát is objektívan szükséges mérnünk ahhoz, hogy elérjük, illetve fenntartsuk a célul kitűzött színvonalat. A harmadik kérdéscsokor az állatkertek társadalmi szerepére és elfogadottságára vonatkozik, amely kérdéskör szintén kiemelt fontosságú számunkra.

  Bővebben »