E-mail:
Jelszó:
Regisztráció     Elfelejtett jelszó

Felnőtt: 1.750 Ft
Gyermek: 1.150 Ft
Családi: 4.200 Ft
Gyermekcs.: 800 Ft

További jegyárak »

Tel.: 06 62 542 530,
06 62 542 531

info@zoo.szeged.hu

 

 

 

Partnereink:

National Geogpraphic

MiMicsoda.hu

Rádió88

REGIO Játékáruház

MagyarLátnivalók

 

Let it GrowLet it Grow kampány

Pályázat az Engedd élni kampány jegyében. Jelentkezés a pályázat Facebook oldalán!

 

Vadasparki születésnapi buli a Facebookon A Szegedi Vadaspark Mentőközpontja a Facebookon

 

Hírek

2016.05.06.
Három tavaszi muflon bárány

Tavaly tavasszal adtuk át a szarvasok és muflonok közös erdei kifutóját, a megújult európai bemutató részeként, a medvekifutó szomszédságában. A dám- és gímszarvasok mellett muflonok is érkeztek a kifutóba, így teljessé téve a hazánkban előforduló patás növényevők bemutatását. A nem titkolt szándékunk a muflonok szaporítása volt, amelyre nem is kellett sokat várni, hiszen áprilisban, egymáshoz közeli napokon összesen 3 bárány született! A kicsik szemmel láthatóan egészségesek, szépen fejlődnek, szó szerint a látogatóink szeme előtt, hiszen a napjaikat a csapat felnőtt tagjaival együtt a kifutóban töltik.

Bővebben »
2016.05.06.
Májusi programeső

Sokak szerint május az év egyik legszebb hónapja. Természetesen Vadasparkunkban is így van ez, hiszen ekkorra már kizöldülnek a később ébredő fák és bokrok is, az erdő zsong a madárdaltól, a levegő hétről hétre más illatokkal telik meg. A fekete rigók első fészekaljából már kiröpültek a fiókák, s már az újabb költésre készülnek az öregek, más madarak pedig szorgosan etetik a kicsiket. A május a programok tekintetében is az egyik legeseménydúsabb hónapnak számít a Vadasparkban. A madarak és fák napját május 15-én ünnepeljük egy családi rendezvénnyel, május 26-án, a biodiverzitás napja alkalmából főleg az óvodai és iskolai csoportokat várjuk egy izgalmasnak ígérkező, játékos programmal. A gyermeknap, amely egyben a Vadaspark születésnapja is, természetesen a gyerekeké lesz, akiknek számos meglepetést tartogatunk, köztük új állatfajokat is!  

Bővebben »
2016.04.22.
Tegyünk együtt az élővilág sokszínűségének megőrzéséért!

Az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége (EAZA) rendszeresen meghirdet egy-egy természet- és egyben környezetvédelmi kampányt - volt már ilyen, többek között, a tigrisek és a teknősök, sőt Madagaszkár szigete és Délkelet-Ázsia védelméért is. Az elmúlt két évben, a Sarkvidéktől sarkvidékig kampányban az éghajlatváltozás volt a téma, az idén pedig "Let it Grow!" (Engedd élni!) címmel, az élővilág sokszínűségének, az un. biodiverzitás megőrzésének fontosságára hívjuk fel a figyelmet. Ezt a szintén két éves kampányt az EAZA a Botanikus Kertek Nemzetközi Természetvédelmi Egyesületével (BGCI) és a tudományos ismeretterjesztő központok és múzeumok európai hálózatával (Ecsite) összefogva indította el és bonyolítja is le.

Bővebben »

Magazin

2015.02.19.
Látogatói kutatás a Szegedi Vadasparkban 2013-2014

A Szegedi Vadasparkban folyamatosan végzünk a látogatók körében kutatást, amely során nem csak a Vadaspark megítélését, hanem az egyes területeken (pl. programok, marketing, oktatás) végzett munkánk eredményességét is mérjük, valamint a régió turisztikai kínálatában elfoglalt pozíciónkat illetően is igyekszünk képet nyerni. Szintén fontos felmérnünk a hazai állatkertészet megítélését, egyes állatkertre is lebontva, amelyekkel összehasonlíthatják a Szegedi Vadasparkot. A jelen cikk témája a 2013-as és 2014-es kutatások összegzése. A kutatásban nagy segítségünkre voltak az állatkertben dolgozó önkéntesek, közcélú alkalmazottak, diákmunkások és gyakorlati munkát végző diákok, valamint a Szegedi Tourinform iroda munkatársai. A cikk pdf formátumban is letölthető!

Bővebben »
2013.01.31.
Turisztikai felmérés a Szegedi Vadasparkban - 2012

2012-ben a Szegedi Vadaspark az évek óta folyó, látogatók körében végzett kutatást újabb vizsgálati körrel egészítette ki, együttműködve a Szegedi Tourinformmal. A célunk az volt, hogy felmérjük, Szeged város turisztikai kínálatában milyen szerepet játszik a Vadaspark, illetve az állatkert látogatói, mind a helyben lakók, mind a távolról érkezettek mindebben milyen preferenciákkal rendelkeznek.

Bővebben »
2012.01.18.
Látogatói kutatás a Szegedi Vadasparkban – 2011

Évente 2-3 millió látogató keresi fel hazánk állatkertjeit, amelyek így a legnépszerűbb kulturális intézményeknek számítanak. Bár többségében önkormányzati tulajdonban vannak, bevételeik legjelentősebb részét jelentik a belépőjegyekből származó összegek, így a látogatók száma egyértelműen befolyásolja az állatkertek fenntarthatóságát. Így annak ismerete, hogy a látogatók miként vélekednek az adott állatkertről, mi tetszik nekik, mi nem, melyek a fő célcsoportok és milyen kommunikációs csatornákon érhetők el – mind fontos kérdések a fejlesztési stratégia megalkotásában. Azonban – bár a profitorientált működés elveit is szem előtt kell tartania – az állatkert alapvetően közfeladatokat ellátó intézmény, jelentős szerepet vállal a természetvédelemben, állatvédelemben és az oktatásban. Ezen munka hatékonyságát is objektívan szükséges mérnünk ahhoz, hogy elérjük, illetve fenntartsuk a célul kitűzött színvonalat. A harmadik kérdéscsokor az állatkertek társadalmi szerepére és elfogadottságára vonatkozik, amely kérdéskör szintén kiemelt fontosságú számunkra.

Bővebben »