• посуда оптом
 • ландшафтный дизайн Днепропетровск
 • ремонт квартир Днепропетровск
 • бизнес идеи
 • бизнес идея
 • мебель для аптек
 • шкафы-купе киев
 • шкафы-купе киев
 • квартиры днепропетровск посуточно
 • туристическое агентство Днепропетровска
 • тренинги
 • ораторское мастерство
 • жалюзи Днепропетровск
 • E-mail:
  Jelszó:
  Regisztráció     Elfelejtett jelszó

  Felnőtt: 1.700 Ft
  Gyermek: 1.100 Ft
  Családi: 4.050 Ft
  Gyermekcs.: 790 Ft

  További jegyárak »

  Tel.: 06 62 542 530,
  06 62 542 531

  info@zoo.szeged.hu

   

   

  MÁV-START kedvezmény

   

  Partnereink:

  National Geogpraphic

  MiMicsoda.hu

  EDF DÉMÁSZ

  Rádió88

  REGIO Játékáruház

  Vásárhelyi Hírek

  MagyarLátnivalók

   

  Segítse adója 1%-ával a Szegedi Vadasparkért Alapítványt!

  Vadasparki születésnapi buli a Facebookon A Szegedi Vadaspark Mentőközpontja a Facebookon

   

  Hírek

  2015.03.27.
  Vadasparki húsvét 2015

  Talán a legkedveltebb vadasparki program a húsvéti tojásvadászat, amely már igazi szegedi hagyománnyá vált. Az idei húsvét vasárnap és hétfőn sem fogunk változtatni ezen a népszerű tradíción, e két napon kérdésekkel „díszített” tojásokat rejtünk el a látogatói út mentén. Ha valaki megtalál ezek közül egyet, elhozza a Természetvédelmi Oktatóközpontba, és válaszol a kérdésre, csokijutalomban részesül. A kérdések persze nem könnyűek, de a válaszokat mind megtalálhatjuk az egyes állatok kifutójánál lévő ismertető táblákon. Tekintve, hogy nagyon sokan szeretnének játszani, kérjük, mindenki csak egy tojást keressen! Kézműves foglalkozás keretében azok számára is kínálunk lehetőséget, akik a tojásfestés hagyományos módjait szeretnék kipróbálni a tojás kifújásától kezdve az írókával való díszítésig. Az elkészült műveket természetesen hazavihetik készítőik.  

  Bővebben »
  2015.03.27.
  Megszületett Szulejmán, a kisteve

  Tavaly Kata, a bajmóci származású kétpúpú tevénk a Miskolci Állatkert tevecsődörénél, Kalifánál vendégeskedett. Az, hogy az együttlétük gyümölcsözőnek bizonyult, már a tél folyamán megmutatkozott a kancán, és nagyon vártuk, mikor születik meg a tevecsikó. Március 24-ig kellett erre az örömteli eseményre várnunk, kedd reggel ugyanis gondozója fedezte fel a minden komplikáció nélkül megszületett, majd tevemódra hamar lábra álló nyakigláb csikót. A hím újszülött a Szulejmán nevet kapta.

  Bővebben »
  2015.03.27.
  Barna medve rajzpályázat gyermekeknek

  Mi más lehetne a szegedi REGIO Játék Napfény Parkkal közösen kiírt rajzpályázatunk témája, mint a Vadaspark legújabb népszerű állata, a barna medve. Óvodások és általános iskolások ötletes és szép pályaműveit várjuk, három kategóriában 2015. április 21-ig, az eredményhirdetés 2015. április 26-án délelőtt lesz, „A természet nem eladó!” című Föld napi rendezvény keretében.

  Bővebben »

  Magazin

  2015.02.19.
  Látogatói kutatás a Szegedi Vadasparkban 2013-2014

  A Szegedi Vadasparkban folyamatosan végzünk a látogatók körében kutatást, amely során nem csak a Vadaspark megítélését, hanem az egyes területeken (pl. programok, marketing, oktatás) végzett munkánk eredményességét is mérjük, valamint a régió turisztikai kínálatában elfoglalt pozíciónkat illetően is igyekszünk képet nyerni. Szintén fontos felmérnünk a hazai állatkertészet megítélését, egyes állatkertre is lebontva, amelyekkel összehasonlíthatják a Szegedi Vadasparkot. A jelen cikk témája a 2013-as és 2014-es kutatások összegzése. A kutatásban nagy segítségünkre voltak az állatkertben dolgozó önkéntesek, közcélú alkalmazottak, diákmunkások és gyakorlati munkát végző diákok, valamint a Szegedi Tourinform iroda munkatársai. A cikk pdf formátumban is letölthető!

  Bővebben »
  2013.01.31.
  Turisztikai felmérés a Szegedi Vadasparkban - 2012

  2012-ben a Szegedi Vadaspark az évek óta folyó, látogatók körében végzett kutatást újabb vizsgálati körrel egészítette ki, együttműködve a Szegedi Tourinformmal. A célunk az volt, hogy felmérjük, Szeged város turisztikai kínálatában milyen szerepet játszik a Vadaspark, illetve az állatkert látogatói, mind a helyben lakók, mind a távolról érkezettek mindebben milyen preferenciákkal rendelkeznek.

  Bővebben »
  2012.01.18.
  Látogatói kutatás a Szegedi Vadasparkban – 2011

  Évente 2-3 millió látogató keresi fel hazánk állatkertjeit, amelyek így a legnépszerűbb kulturális intézményeknek számítanak. Bár többségében önkormányzati tulajdonban vannak, bevételeik legjelentősebb részét jelentik a belépőjegyekből származó összegek, így a látogatók száma egyértelműen befolyásolja az állatkertek fenntarthatóságát. Így annak ismerete, hogy a látogatók miként vélekednek az adott állatkertről, mi tetszik nekik, mi nem, melyek a fő célcsoportok és milyen kommunikációs csatornákon érhetők el – mind fontos kérdések a fejlesztési stratégia megalkotásában. Azonban – bár a profitorientált működés elveit is szem előtt kell tartania – az állatkert alapvetően közfeladatokat ellátó intézmény, jelentős szerepet vállal a természetvédelemben, állatvédelemben és az oktatásban. Ezen munka hatékonyságát is objektívan szükséges mérnünk ahhoz, hogy elérjük, illetve fenntartsuk a célul kitűzött színvonalat. A harmadik kérdéscsokor az állatkertek társadalmi szerepére és elfogadottságára vonatkozik, amely kérdéskör szintén kiemelt fontosságú számunkra.

  Bővebben »