• посуда оптом
 • ландшафтный дизайн Днепропетровск
 • ремонт квартир Днепропетровск
 • бизнес идеи
 • бизнес идея
 • мебель для аптек
 • шкафы-купе киев
 • шкафы-купе киев
 • квартиры днепропетровск посуточно
 • туристическое агентство Днепропетровска
 • тренинги
 • ораторское мастерство
 • жалюзи Днепропетровск
 • E-mail:
  Jelszó:
  Regisztráció     Elfelejtett jelszó

  Felnőtt: 1.700 Ft
  Gyermek: 1.100 Ft
  Családi: 4.050 Ft
  Gyermekcs.: 790 Ft

  További jegyárak »

  Tel.: 06 62 542 530,
  06 62 542 531

  info@zoo.szeged.hu

   

   

  MÁV-START kedvezmény

   

  Partnereink:

  National Geogpraphic

  MiMicsoda.hu

  EDF DÉMÁSZ

  Rádió88

  REGIO Játékáruház

  Vásárhelyi Hírek

  MagyarLátnivalók

   

  Segítse adója 1%-ával a Szegedi Vadasparkért Alapítványt!

  Vadasparki születésnapi buli a Facebookon A Szegedi Vadaspark Mentőközpontja a Facebookon

   

  Hírek

  2015.05.21.
  Közeleg a vadasparki gyermeknap!

  A tavaszi zöld jeles napok után, május utolsó vasárnapján, 31-én, a gyermekeket ünnepeljük a Vadasparkban, mégpedig sok-sok izgalmas állatos programmal, ajándékokkal, játszóházzal. A legnagyobb ajándékunk valószínűleg az lesz, hogy ezen a napon a 14 év alattiak nagy kedvezménnyel, 1100 Ft helyett 380 Ft-ért látogathatják meg intézményünket. S aki már belépett, az ingyenesen élvezheti az általunk felkínált összes programot, amelyekből, ígérjük, nem lesz hiány.

  Bővebben »
  2015.05.21.
  Havasi mormoták az Alföldön!

  Furcsa, de vannak olyan ismert európai állatok, amelyek igazi kuriózumnak számítanak hazánkban, sőt, kontinensünk más állatkertjeiben is ritkaságként büszkélkednek velük. Ilyen faj a rozsomák is, amelyet a Szegedi Vadaspark tartott először Magyarországon, de ezen állatok körébe tartozik a legújabb jövevényünk is, a havasi mormota. Utoljára a Fővárosi Állat- és Növénykertben, az 1960-as években élt ez a rágcsáló, a közelmúltban itthon nem találkozhattak vele a látogatók. Egészen mostanáig, hiszen az Amszterdami Állatkertből négy fiatal egyed érkezett a Vadasparkba, amelyek el is foglalták már a számukra és a – hajdan szintén alpesi - tarvarjak számára épült bemutatót a barna medve ház mellett. Bár félénk állatokról van szó, akik folyamatosan szokják új helyüket, mégis a szerencsés és/vagy türelmes látogatóink már meg is leshetik őket.

  Bővebben »
  2015.05.21.
  Nefret lett a teve neve

  Ahogy azt megszokhattuk az utóbbi névadó pályázataink során, ismét sokan ötleteltek azon, vajon mi legyen a kétpúpú tevecsikóhoz legjobban illő név. El is küldték a javaslataikat, összesen 60 név érkezett hozzánk, amelyből végül is a következő nevet választottuk ki: Nefret, amely egyiptomi eredetű és gyönyörűt jelent.

  Bővebben »

  Magazin

  2015.02.19.
  Látogatói kutatás a Szegedi Vadasparkban 2013-2014

  A Szegedi Vadasparkban folyamatosan végzünk a látogatók körében kutatást, amely során nem csak a Vadaspark megítélését, hanem az egyes területeken (pl. programok, marketing, oktatás) végzett munkánk eredményességét is mérjük, valamint a régió turisztikai kínálatában elfoglalt pozíciónkat illetően is igyekszünk képet nyerni. Szintén fontos felmérnünk a hazai állatkertészet megítélését, egyes állatkertre is lebontva, amelyekkel összehasonlíthatják a Szegedi Vadasparkot. A jelen cikk témája a 2013-as és 2014-es kutatások összegzése. A kutatásban nagy segítségünkre voltak az állatkertben dolgozó önkéntesek, közcélú alkalmazottak, diákmunkások és gyakorlati munkát végző diákok, valamint a Szegedi Tourinform iroda munkatársai. A cikk pdf formátumban is letölthető!

  Bővebben »
  2013.01.31.
  Turisztikai felmérés a Szegedi Vadasparkban - 2012

  2012-ben a Szegedi Vadaspark az évek óta folyó, látogatók körében végzett kutatást újabb vizsgálati körrel egészítette ki, együttműködve a Szegedi Tourinformmal. A célunk az volt, hogy felmérjük, Szeged város turisztikai kínálatában milyen szerepet játszik a Vadaspark, illetve az állatkert látogatói, mind a helyben lakók, mind a távolról érkezettek mindebben milyen preferenciákkal rendelkeznek.

  Bővebben »
  2012.01.18.
  Látogatói kutatás a Szegedi Vadasparkban – 2011

  Évente 2-3 millió látogató keresi fel hazánk állatkertjeit, amelyek így a legnépszerűbb kulturális intézményeknek számítanak. Bár többségében önkormányzati tulajdonban vannak, bevételeik legjelentősebb részét jelentik a belépőjegyekből származó összegek, így a látogatók száma egyértelműen befolyásolja az állatkertek fenntarthatóságát. Így annak ismerete, hogy a látogatók miként vélekednek az adott állatkertről, mi tetszik nekik, mi nem, melyek a fő célcsoportok és milyen kommunikációs csatornákon érhetők el – mind fontos kérdések a fejlesztési stratégia megalkotásában. Azonban – bár a profitorientált működés elveit is szem előtt kell tartania – az állatkert alapvetően közfeladatokat ellátó intézmény, jelentős szerepet vállal a természetvédelemben, állatvédelemben és az oktatásban. Ezen munka hatékonyságát is objektívan szükséges mérnünk ahhoz, hogy elérjük, illetve fenntartsuk a célul kitűzött színvonalat. A harmadik kérdéscsokor az állatkertek társadalmi szerepére és elfogadottságára vonatkozik, amely kérdéskör szintén kiemelt fontosságú számunkra.

  Bővebben »