E-mail:
Jelszó:
Regisztráció     Elfelejtett jelszó

Felnőtt: 1.750 Ft
Gyermek: 1.150 Ft
Családi: 4.200 Ft
Gyermekcs.: 800 Ft

További jegyárak »

Tel.: 06 62 542 530,
06 62 542 531

info@zoo.szeged.hu

 

 

 

Partnereink:

National Geogpraphic

MiMicsoda.hu

Rádió88

REGIO Játékáruház

MagyarLátnivalók

 

Let it GrowLet it Grow kampány

Pályázat az Engedd élni kampány jegyében. Jelentkezés a pályázat Facebook oldalán!


Vadasparki születésnapi buli a Facebookon A Szegedi Vadaspark Mentőközpontja a Facebookon

 

Hírek

2016.08.24.
Állatkertek éjszakája pénteken

A Szegedi Vadasparkban már hosszú évek óta hagyomány, hogy minden nyári hónapban egyszer éjszakai programmal várjuk a különleges élményre vágyó látogatóinkat. Eme rendezvényünkkel csatlakoztuk az állatkertek éjszakája elnevezésű, hazánk majd minden állatkertjében tartott programhoz, amelyre a nyár utolsó péntek estéjén kerül sor. Idén sem maradunk ki az országos programból, így a Vadasparkba is várjuk mindazokat, akik a nyarat egy esti állatkert nyújtotta izgalmakkal kívánja búcsúztatni. Bár önmagában az éjszakai sötétségbe burkolózó vadaspark – újra – felfedezése is egyedülálló élménnyel szolgál, állatbemutatókkal és látványetetésekkel igyekszünk még feledhetetlenebbé tenni az estét.

Bővebben »
2016.08.24.
Szombaton a Boomerang csatorna és a Digi Animal World nagy Felfedezoo túrája a Vadasparkban

A Boomerang csatorna és a Digi Animal World csatornák szervezésében Felfedezoo túra indul augusztus 20-tól szeptember 20-ig a Szegedi Vadasparkban és a Kecskeméti Vadaskertben. A kezdeményezéssel a szervezők szeretnének kedvet csinálni a gyerekeknek és családoknak ahhoz, hogy jobban megismerjék az állatvilágot, sok-sok hasznos információt gyűjtsenek környezetükről. A túra időszakában az állatkertben Felfedezoo táblákat helyeznek ki, amelyhez egy nyereményjáték is kapcsolódik. Azok, akik a helyszínen megkeresik ezeket a táblákat, válaszolnak a táblákon olvasható információk alapján 4 kérdésre és bedobják a szelvényüket a Felfedezoo túra dobozába, azok között Boomerang-os ajándékcsomagokat sorsolnak ki. A játékos felhívás mellett augusztus 27-én és 28-án egész napos Felfedezoo túra rendezvény is lesz mindkét helyszínen. Szombaton Szegeden vár minden kicsit és nagyot az állatkerti túra mókás ügyességi feladatokkal, kézműves programokkal, meglepetésekkel és természetesen Scooby-Doo-val! Legyetek ti is Felfedezook, találkozzunk augusztus végén! További információk és online játék: http://digi.hu/informacio/legyel-te-felfedezoo

Bővebben »
2016.08.24.
A Kiskunsági Nemzeti Park lesz a vendégünk vasárnap

Augusztus utolsó vasárnapján is folytatjuk az egész nyárra tett azon vállalásunkat, hogy minden hétvégén más társ- és partnerintézményt látunk vendégül, mindezt azért, hogy látogatóink a sok gyönyörű állatunk megcsodálásán túl különböző érdekes, izgalmas programba is bekapcsolódhassanak, és ezáltal a nálunk szerzett élményeik minél sokrétűbbek legyenek.    

Bővebben »

Magazin

2015.02.19.
Látogatói kutatás a Szegedi Vadasparkban 2013-2014

A Szegedi Vadasparkban folyamatosan végzünk a látogatók körében kutatást, amely során nem csak a Vadaspark megítélését, hanem az egyes területeken (pl. programok, marketing, oktatás) végzett munkánk eredményességét is mérjük, valamint a régió turisztikai kínálatában elfoglalt pozíciónkat illetően is igyekszünk képet nyerni. Szintén fontos felmérnünk a hazai állatkertészet megítélését, egyes állatkertre is lebontva, amelyekkel összehasonlíthatják a Szegedi Vadasparkot. A jelen cikk témája a 2013-as és 2014-es kutatások összegzése. A kutatásban nagy segítségünkre voltak az állatkertben dolgozó önkéntesek, közcélú alkalmazottak, diákmunkások és gyakorlati munkát végző diákok, valamint a Szegedi Tourinform iroda munkatársai. A cikk pdf formátumban is letölthető!

Bővebben »
2013.01.31.
Turisztikai felmérés a Szegedi Vadasparkban - 2012

2012-ben a Szegedi Vadaspark az évek óta folyó, látogatók körében végzett kutatást újabb vizsgálati körrel egészítette ki, együttműködve a Szegedi Tourinformmal. A célunk az volt, hogy felmérjük, Szeged város turisztikai kínálatában milyen szerepet játszik a Vadaspark, illetve az állatkert látogatói, mind a helyben lakók, mind a távolról érkezettek mindebben milyen preferenciákkal rendelkeznek.

Bővebben »
2012.01.18.
Látogatói kutatás a Szegedi Vadasparkban – 2011

Évente 2-3 millió látogató keresi fel hazánk állatkertjeit, amelyek így a legnépszerűbb kulturális intézményeknek számítanak. Bár többségében önkormányzati tulajdonban vannak, bevételeik legjelentősebb részét jelentik a belépőjegyekből származó összegek, így a látogatók száma egyértelműen befolyásolja az állatkertek fenntarthatóságát. Így annak ismerete, hogy a látogatók miként vélekednek az adott állatkertről, mi tetszik nekik, mi nem, melyek a fő célcsoportok és milyen kommunikációs csatornákon érhetők el – mind fontos kérdések a fejlesztési stratégia megalkotásában. Azonban – bár a profitorientált működés elveit is szem előtt kell tartania – az állatkert alapvetően közfeladatokat ellátó intézmény, jelentős szerepet vállal a természetvédelemben, állatvédelemben és az oktatásban. Ezen munka hatékonyságát is objektívan szükséges mérnünk ahhoz, hogy elérjük, illetve fenntartsuk a célul kitűzött színvonalat. A harmadik kérdéscsokor az állatkertek társadalmi szerepére és elfogadottságára vonatkozik, amely kérdéskör szintén kiemelt fontosságú számunkra.

Bővebben »