E-mail:
Jelszó:
Regisztráció     Elfelejtett jelszó

Felnőtt: 1.750 Ft
Gyermek: 1.150 Ft
Családi: 4.200 Ft
Gyermekcs.: 800 Ft

További jegyárak »

Tel.: 06 62 542 530,
06 62 542 531

info@zoo.szeged.hu

 

 

 

Partnereink:

National Geogpraphic

MiMicsoda.hu

Rádió88

REGIO Játékáruház

MagyarLátnivalók

 

Let it GrowLet it Grow kampány

Pályázat az Engedd élni kampány jegyében. Jelentkezés a pályázat Facebook oldalán!

 

Vadasparki születésnapi buli a Facebookon A Szegedi Vadaspark Mentőközpontja a Facebookon

 

Hírek

2016.07.21.
Állati hétvége: programok éjszaka és nappal

A nyári kánikulában az igazi felüdülést az esték hozzák el. Úgy gondoljuk, hogy ilyenkor mindenkinek jól esik egy kellemes természetközeli séta, amire Szegeden a Vadaspark erdeje kitűnő lehetőséget kínál. Különösen akkor, ha a kikapcsolódás némi izgalmat, sőt élményt jelent, mint mondjuk most szombaton, többek között a nagyragadozók látványos etetése. Az idén másodszor sorra kerülő program sajátossága, hogy az oroszlánok és a szibériai tigrisek újfent levadászhatnak egy-egy valódinak vélt zsákmányállatot, mégpedig az előbbiek Ottót, a zebrát, utóbbiak pedig Boborjánt, a bivalyt. Mindkét élőlény élethű, de fából, jutazsákból, szalmából és némi húsból elkészített utánzat, amelyet nyugodtan szétmarcangolhatnak állataink anélkül, hogy valójában vér folyna e különleges eseményen. Az esti látványetetések 19.30-kor kezdődnek, és 22.00-kor zárulnak – de tovább is lehet az éjszakai vadasparkban sétálni. A rákövetkező nap sem marad izgalmas program nélkül – hiszen minden vasárnap igyekszünk valami meglepetéssel szolgálni a nyáron. Most egy színvonalas solymászbemutatóra invitálunk mindenkit, 12.00-kor és 15.30-kor kezdődően.

Bővebben »
2016.07.21.
Szüleik nevelik a három kis páncélost

Az elmúlt években szenzációként adtunk hírt arról, hogy az európai törzskönyvi program keretében tartott tompaorrú krokodiljaink szaporodása sikeres volt, és fiókák kelésének örvendhettünk két évben is. Biztosra mentünk, és a tojásokat kiástuk az anyaállat által épített költődombból, majd keltetőbe helyeztük. Mikor azonban a törzskönyv vezetője ellátogatott az állatkertünkbe, és megnézte a krokodilok helyét, azt alkalmasnak ítélte arra, hogy akár ott is kikeljenek krokodilok. Azt tanácsolta, próbáljuk meg úgy, hogy nem vesszük el a tojásokat. Így is tettünk, és bár tavaly még nem jártunk sikerrel, idén a legnagyobb örömünkre egy reggel 3 egészséges kis krokodilt fedeztünk fel a medencében, a tojásmaradványok mellett – vagyis az anya behordta őket a vízbe. Az, hogy így is sikerült a krokodilok szaporítása, legalább akkora szenzációnak számít, mint a krokodilok első kelése. Bízunk benne, hogy a szüleik védelmében szépen fel fognak cseperedni a legifjabb páncélos hüllőink.

Bővebben »
2016.07.06.
Júliusi programkavalkád a Vadasparkban

Július hónap, amely Julius Caesarról kapta nevét, de hazai kalendáriumainkban hívják Szent Jakab havának, sőt Oroszlán havának is, ahogy egyik előző hírlevelünkben is ígértük, gazdag rendezvénykínálatot hoz látogatóinknak. Minden hétvégén történik valami érdekes nálunk: lesz különleges bábkiállítás, akciógazdag katasztrófavédelmi nap (ezekre e hét végén kerül sor), sőt később lesz látványos solymászbemutató július 24-én, a természettudományok híveinek is lehetősége nyílik izgalmas kísérletekben részt venni július 17-én, illetve a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi munkájába is betekinteni július 31-én. Az oroszlánok havában sem maradhat el a nyári éjszakai program (július 23-án), amely során ismét megfigyelhetjük a nagymacskák esti lakomáját.

Bővebben »

Magazin

2015.02.19.
Látogatói kutatás a Szegedi Vadasparkban 2013-2014

A Szegedi Vadasparkban folyamatosan végzünk a látogatók körében kutatást, amely során nem csak a Vadaspark megítélését, hanem az egyes területeken (pl. programok, marketing, oktatás) végzett munkánk eredményességét is mérjük, valamint a régió turisztikai kínálatában elfoglalt pozíciónkat illetően is igyekszünk képet nyerni. Szintén fontos felmérnünk a hazai állatkertészet megítélését, egyes állatkertre is lebontva, amelyekkel összehasonlíthatják a Szegedi Vadasparkot. A jelen cikk témája a 2013-as és 2014-es kutatások összegzése. A kutatásban nagy segítségünkre voltak az állatkertben dolgozó önkéntesek, közcélú alkalmazottak, diákmunkások és gyakorlati munkát végző diákok, valamint a Szegedi Tourinform iroda munkatársai. A cikk pdf formátumban is letölthető!

Bővebben »
2013.01.31.
Turisztikai felmérés a Szegedi Vadasparkban - 2012

2012-ben a Szegedi Vadaspark az évek óta folyó, látogatók körében végzett kutatást újabb vizsgálati körrel egészítette ki, együttműködve a Szegedi Tourinformmal. A célunk az volt, hogy felmérjük, Szeged város turisztikai kínálatában milyen szerepet játszik a Vadaspark, illetve az állatkert látogatói, mind a helyben lakók, mind a távolról érkezettek mindebben milyen preferenciákkal rendelkeznek.

Bővebben »
2012.01.18.
Látogatói kutatás a Szegedi Vadasparkban – 2011

Évente 2-3 millió látogató keresi fel hazánk állatkertjeit, amelyek így a legnépszerűbb kulturális intézményeknek számítanak. Bár többségében önkormányzati tulajdonban vannak, bevételeik legjelentősebb részét jelentik a belépőjegyekből származó összegek, így a látogatók száma egyértelműen befolyásolja az állatkertek fenntarthatóságát. Így annak ismerete, hogy a látogatók miként vélekednek az adott állatkertről, mi tetszik nekik, mi nem, melyek a fő célcsoportok és milyen kommunikációs csatornákon érhetők el – mind fontos kérdések a fejlesztési stratégia megalkotásában. Azonban – bár a profitorientált működés elveit is szem előtt kell tartania – az állatkert alapvetően közfeladatokat ellátó intézmény, jelentős szerepet vállal a természetvédelemben, állatvédelemben és az oktatásban. Ezen munka hatékonyságát is objektívan szükséges mérnünk ahhoz, hogy elérjük, illetve fenntartsuk a célul kitűzött színvonalat. A harmadik kérdéscsokor az állatkertek társadalmi szerepére és elfogadottságára vonatkozik, amely kérdéskör szintén kiemelt fontosságú számunkra.

Bővebben »