• посуда оптом
 • ландшафтный дизайн Днепропетровск
 • ремонт квартир Днепропетровск
 • бизнес идеи
 • бизнес идея
 • мебель для аптек
 • шкафы-купе киев
 • шкафы-купе киев
 • квартиры днепропетровск посуточно
 • туристическое агентство Днепропетровска
 • тренинги
 • ораторское мастерство
 • жалюзи Днепропетровск
 • E-mail:
  Jelszó:
  Regisztráció     Elfelejtett jelszó

  Felnőtt: 1 650 Ft
  Gyermek: 1050 Ft
  Családi: 3 950 Ft
  Gyermekcs.: 770 Ft

  További jegyárak »

  Tel.: 06 62 542 530,
  06 62 542 531

  info@zoo.szeged.hu

   

   

  MÁV-START kedvezmény

   

  Partnereink:

  National Geogpraphic

  MiMicsoda.hu

  EDF DÉMÁSZ

  Rádió88

  REGIO Játékáruház

  Vásárhelyi Hírek

  MagyarLátnivalók

   

  Segítse adója 1%-ával a Szegedi Vadasparkért Alapítványt!

  Vadasparki születésnapi buli a Facebookon A Szegedi Vadaspark Mentőközpontja a Facebookon

   

  Hírek

  2015.02.25.
  Közös természetvédelmi siker: szabadon engedjük a meggyógyult parlagi sast!

  2015. február 15-én a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őre lakossági bejelentés kapott egy röpképtelen, „sas méretű madárról”, amit Bácsbokod határában fogott be a szántóföldön dolgozó gazdálkodó. Polgári természetőr segítőjével átvették a madarat, amelyről megállapították, hogy egy tavalyi kelésű, a Jászságban meggyűrűzött (A412) parlagi sas. A madár igen rossz állapotban volt, csőréből furcsa állagú és szagú folyadék folyt ki, csőre körül apró táplálékmaradványok voltak, amelyek mérgezésre utalnak, fejét lógatta, felállni nem tudott, nyugodtan tűrte, hogy kézbe vegyék. A madarat azonnal a Szegedi Vadasparkba, annak Természetvédelmi Mentőközpontjába szállították.  

  Bővebben »
  2015.02.19.
  A Szegedi Vadaspark elmúlt két éve a látogatók szemében

  A Vadasparkban már hosszú évek óta végzünk látogatói kutatásokat, amelynek célja nemcsak az, hogy felmérjük a látogatói visszajelzéseket a munkánkat, szolgáltatásainkat illetően – bár ez is fontos cél. Emellett a kutatásaink az állatkertek szerepének társadalmi megítélésének változásaira éppúgy irányulnak, mint a Szegedi Vadasparknak a régióban betöltött turisztikai és a szabadidős szerepére. Az így kapott eredmények nagyban befolyásolják a kisebb és nagyobb ügyekben hozott döntéseinket, fontos a szerepük a céljaink meghatározásában. A kutatás összegzése itt olvasható.

  Bővebben »
  2015.02.19.
  Jersey kedvencei a Vadasparkban

  Egy új típusú állattal gazdagodott a tél folyamán a Vadaspark gyűjteménye, hiszen eleddig vad disznóféléket nem láthattak a látogatóink, csak rokonaikkal, az örvös pekarikkal találkozhattak a dél-amerikai részen. A szép és érdekes ecset- vagy más néven bojtosfülű disznók a szintén nemrég érkezett nagyszarvú mocsáriantilopokkal társbérletben színesítik az állatkert afrikai részlegét. Noah (vagyis Noé), Lara és Lola, a kan és a két koca nagy kedvenc volt a híres Jersey-i Állatkertben, ahonnan érkeztek, azóta is érdeklődnek utánuk egykori gondozóik. Csakúgy, mint az antilopokat, a disznókat is európai fajmegmentő program (EEP) keretében tartjuk.

  Bővebben »

  Magazin

  2015.02.19.
  Látogatói kutatás a Szegedi Vadasparkban 2013-2014

  A Szegedi Vadasparkban folyamatosan végzünk a látogatók körében kutatást, amely során nem csak a Vadaspark megítélését, hanem az egyes területeken (pl. programok, marketing, oktatás) végzett munkánk eredményességét is mérjük, valamint a régió turisztikai kínálatában elfoglalt pozíciónkat illetően is igyekszünk képet nyerni. Szintén fontos felmérnünk a hazai állatkertészet megítélését, egyes állatkertre is lebontva, amelyekkel összehasonlíthatják a Szegedi Vadasparkot. A jelen cikk témája a 2013-as és 2014-es kutatások összegzése. A kutatásban nagy segítségünkre voltak az állatkertben dolgozó önkéntesek, közcélú alkalmazottak, diákmunkások és gyakorlati munkát végző diákok, valamint a Szegedi Tourinform iroda munkatársai. A cikk pdf formátumban is letölthető!

  Bővebben »
  2013.01.31.
  Turisztikai felmérés a Szegedi Vadasparkban - 2012

  2012-ben a Szegedi Vadaspark az évek óta folyó, látogatók körében végzett kutatást újabb vizsgálati körrel egészítette ki, együttműködve a Szegedi Tourinformmal. A célunk az volt, hogy felmérjük, Szeged város turisztikai kínálatában milyen szerepet játszik a Vadaspark, illetve az állatkert látogatói, mind a helyben lakók, mind a távolról érkezettek mindebben milyen preferenciákkal rendelkeznek.

  Bővebben »
  2012.01.18.
  Látogatói kutatás a Szegedi Vadasparkban – 2011

  Évente 2-3 millió látogató keresi fel hazánk állatkertjeit, amelyek így a legnépszerűbb kulturális intézményeknek számítanak. Bár többségében önkormányzati tulajdonban vannak, bevételeik legjelentősebb részét jelentik a belépőjegyekből származó összegek, így a látogatók száma egyértelműen befolyásolja az állatkertek fenntarthatóságát. Így annak ismerete, hogy a látogatók miként vélekednek az adott állatkertről, mi tetszik nekik, mi nem, melyek a fő célcsoportok és milyen kommunikációs csatornákon érhetők el – mind fontos kérdések a fejlesztési stratégia megalkotásában. Azonban – bár a profitorientált működés elveit is szem előtt kell tartania – az állatkert alapvetően közfeladatokat ellátó intézmény, jelentős szerepet vállal a természetvédelemben, állatvédelemben és az oktatásban. Ezen munka hatékonyságát is objektívan szükséges mérnünk ahhoz, hogy elérjük, illetve fenntartsuk a célul kitűzött színvonalat. A harmadik kérdéscsokor az állatkertek társadalmi szerepére és elfogadottságára vonatkozik, amely kérdéskör szintén kiemelt fontosságú számunkra.

  Bővebben »