• посуда оптом
 • ландшафтный дизайн Днепропетровск
 • ремонт квартир Днепропетровск
 • бизнес идеи
 • бизнес идея
 • мебель для аптек
 • шкафы-купе киев
 • шкафы-купе киев
 • квартиры днепропетровск посуточно
 • туристическое агентство Днепропетровска
 • тренинги
 • ораторское мастерство
 • жалюзи Днепропетровск
 • E-mail:
  Jelszó:
  Regisztráció     Elfelejtett jelszó

  Felnőtt: 1.700 Ft
  Gyermek: 1.100 Ft
  Családi: 4.050 Ft
  Gyermekcs.: 790 Ft

  További jegyárak »

  Tel.: 06 62 542 530,
  06 62 542 531

  info@zoo.szeged.hu

   

   

  MÁV-START kedvezmény

   

  Partnereink:

  National Geogpraphic

  MiMicsoda.hu

  EDF DÉMÁSZ

  Rádió88

  REGIO Játékáruház

  Vásárhelyi Hírek

  MagyarLátnivalók

   

  Szeptember 5.: Rákosi Vipera Nap

  Vadasparki születésnapi buli a Facebookon A Szegedi Vadaspark Mentőközpontja a Facebookon

   

  Hírek

  2015.09.03.
  Rákosi Vipera Nap szeptember 5-én

  Már hagyomány, hogy minden év szeptemberének első szombatja hazánk legveszélyeztetettebb gerin-cesének, a rákosi viperának a napja. A Rákosi Vipera Napon a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) szakemberei és önkéntesei több magyar állatkertben, így a Szegedi Vadasparkban is várják a látogatókat 2015. szeptember 5-én 10.00-16.00 óráig egy-egy viperás standdal. Az érdeklődők, többek között megtudhatják, hogy mik azok a könnyen azonosítható morfológiai jegyek, amelyek alapján megkülönböztethetjük a viperákat az ártalmatlan siklóktól, illetve megis-merkedhetnek eme ritka fajunk megvédésére tett erőfeszítésekkel is.

  Bővebben »
  2015.09.03.
  Soha még ennyien nem voltunk este a Vadasparkban

  Bár a hosszan tartó rendkívüli forróság, majd a hosszú hétvége kellemetlenül hűvös, csapadékos időjárása kevésbé kedvezett az állatkertek meglátogatására augusztusban, az előzetesen érdeklődők száma alapján sok látogatót vártunk az utolsó nyár esti programunkon. Azonban, mi is meglepődtünk, hogy végül milyen sokan választották a Vadasparkot a vakáció utolsó péntekén. Összesen 1448 látogató sétált az állatkerti éjszakában, és kereste fel az egyes látványetetési helyszíneket – ami rekordot jelent az esti programjaink történetében.

  Bővebben »
  2015.09.03.
  Tony nyerte a fotópályázatot

  A Tessloff-Babilon Kiadó és a Zoofotó Kft. által támogatott fotópályázatunk nyári fordulójában sajnos most kevesebb volt a jelentkező. Közülük is volt, aki nem a kiírásnak megfelelő témát választotta. Tony nyertes képe ettől függetlenül is szép lett, így megérdemelten nyerte el a két cég által felajánlott jutalmakat: a kiadó ajándékcsomagját és a fotós cég által biztosított szolgáltatást, a képeinek nagyméretű előhívását.

  Bővebben »

  Magazin

  2015.02.19.
  Látogatói kutatás a Szegedi Vadasparkban 2013-2014

  A Szegedi Vadasparkban folyamatosan végzünk a látogatók körében kutatást, amely során nem csak a Vadaspark megítélését, hanem az egyes területeken (pl. programok, marketing, oktatás) végzett munkánk eredményességét is mérjük, valamint a régió turisztikai kínálatában elfoglalt pozíciónkat illetően is igyekszünk képet nyerni. Szintén fontos felmérnünk a hazai állatkertészet megítélését, egyes állatkertre is lebontva, amelyekkel összehasonlíthatják a Szegedi Vadasparkot. A jelen cikk témája a 2013-as és 2014-es kutatások összegzése. A kutatásban nagy segítségünkre voltak az állatkertben dolgozó önkéntesek, közcélú alkalmazottak, diákmunkások és gyakorlati munkát végző diákok, valamint a Szegedi Tourinform iroda munkatársai. A cikk pdf formátumban is letölthető!

  Bővebben »
  2013.01.31.
  Turisztikai felmérés a Szegedi Vadasparkban - 2012

  2012-ben a Szegedi Vadaspark az évek óta folyó, látogatók körében végzett kutatást újabb vizsgálati körrel egészítette ki, együttműködve a Szegedi Tourinformmal. A célunk az volt, hogy felmérjük, Szeged város turisztikai kínálatában milyen szerepet játszik a Vadaspark, illetve az állatkert látogatói, mind a helyben lakók, mind a távolról érkezettek mindebben milyen preferenciákkal rendelkeznek.

  Bővebben »
  2012.01.18.
  Látogatói kutatás a Szegedi Vadasparkban – 2011

  Évente 2-3 millió látogató keresi fel hazánk állatkertjeit, amelyek így a legnépszerűbb kulturális intézményeknek számítanak. Bár többségében önkormányzati tulajdonban vannak, bevételeik legjelentősebb részét jelentik a belépőjegyekből származó összegek, így a látogatók száma egyértelműen befolyásolja az állatkertek fenntarthatóságát. Így annak ismerete, hogy a látogatók miként vélekednek az adott állatkertről, mi tetszik nekik, mi nem, melyek a fő célcsoportok és milyen kommunikációs csatornákon érhetők el – mind fontos kérdések a fejlesztési stratégia megalkotásában. Azonban – bár a profitorientált működés elveit is szem előtt kell tartania – az állatkert alapvetően közfeladatokat ellátó intézmény, jelentős szerepet vállal a természetvédelemben, állatvédelemben és az oktatásban. Ezen munka hatékonyságát is objektívan szükséges mérnünk ahhoz, hogy elérjük, illetve fenntartsuk a célul kitűzött színvonalat. A harmadik kérdéscsokor az állatkertek társadalmi szerepére és elfogadottságára vonatkozik, amely kérdéskör szintén kiemelt fontosságú számunkra.

  Bővebben »