E-mail:
Jelszó:
Regisztráció     Elfelejtett jelszó

Felnőtt: 1.750 Ft
Gyermek: 1.150 Ft
Családi: 4.200 Ft
Gyermekcs.: 800 Ft

További jegyárak »

Tel.: 06 62 542 530,
06 62 542 531

info@zoo.szeged.hu

 

 

 

Partnereink:

National Geogpraphic

MiMicsoda.hu

Rádió88

REGIO Játékáruház

MagyarLátnivalók

 

Let it GrowLet it Grow kampány

Pályázat az Engedd élni kampány jegyében. Jelentkezés a pályázat Facebook oldalán!

 

Vadasparki születésnapi buli a Facebookon A Szegedi Vadaspark Mentőközpontja a Facebookon

 

Hírek

2016.06.22.
Meghívás egy furcsa éjszakai lakomára

A Szegedi Vadasparkban már több éves hagyománynak számít, hogy a nyári estéken, havonta legalább egyszer igazán különleges programmal várjuk mindazokat, akik elég merészek ahhoz, hogy részesei legyenek az állatkert éjszakai életének. A sejtelmes hangulat mellett ekkor látványos programokkal is várjuk a látogatóinkat, évről-évre újabb meglepetéseket tartogatva az olyan állandó „fellépések” mellett, mint az oroszlánok etetése vagy a kígyók simogatása. Idei két sztárvendégünk Ottó, a zebra és társa, egy bivaly lesz, akik a fehér oroszlánok és a szibériai tigrisek látványetetésében segédkeznek, a nagymacskák – várhatóan – nagy örömére. Mindenesetre a két fából, jutazsákból és szalmából felépített állatfigurát nem kell féltenünk, hiszen a nyár folyamán újra és újra feltámasztjuk őket az esti programokra.

Bővebben »
2016.06.22.
Az első alpesi mormota az Alföldön született meg

Tavaly adtunk hírt arról, hogy hosszú idő után ismét láthatók hazai állatkertben alpesi mormoták, a Szegedi Vadaspark medvebemutatójának szomszédságában. A ritka és veszélyeztetett tarvarjakkal közös kifutóba került nagytermetű rágcsálók be is lakták a területet, ami részükről annyit jelent, hogy kiterjedt üregrendszert ástak maguknak, ahol át is teleltek. Sőt, ahogy ezt a napokban tapasztaltuk, az üregeik nemcsak védelmet biztosítottak számukra, hanem családi otthont is! Ennek bizonyítéka az a mormota kölyök, amelyet a múlt héten vettünk észre, ahogy a szüleivel együtt, mormota módra, az üreg szájából kikandikál. Tekintve, hogy számunkra is rejtett életmódot élnek, nagyon megörültünk ennek a megfigyelésnek, tekintve, hogy Magyarországon ezek szerint elsőként nálunk született mormota. A látogatók is megfigyelhetik a kicsit némi szerencsével és türelemmel, ahogy egyre többet merészkedik elő, főleg a délutáni időszakban.  

Bővebben »
2016.06.16.
Vasárnapi meglepetések a vakáció alatt

Itt a tanév vége, kezdődik a szünidő, a Vadasparkban pedig a nyári szezon váltja fel a tavaszi, zöld napokhoz köthető programsorozatunkat. Ez nem jelent visszalépést azonban a rendezvények tekintetében, sőt, a partnereink révén az eddigi éveknél jóval gazdagabb és különlegesebb programokat kínálunk a nyárra. A hagyományainknak és a közönség nem lankadó érdeklődésének eleget téve idén is lesznek izgalmas esti állatkerti túrák, minden nyári hónapban egy szombat estén - az elsőre már a jövő héten sor kerül. Vasárnaponként pedig mindig számíthatnak a látogatóink egy-egy meglepetésre, amelyek további élményekkel szolgálnak az állatok látványán túl.

Bővebben »

Magazin

2015.02.19.
Látogatói kutatás a Szegedi Vadasparkban 2013-2014

A Szegedi Vadasparkban folyamatosan végzünk a látogatók körében kutatást, amely során nem csak a Vadaspark megítélését, hanem az egyes területeken (pl. programok, marketing, oktatás) végzett munkánk eredményességét is mérjük, valamint a régió turisztikai kínálatában elfoglalt pozíciónkat illetően is igyekszünk képet nyerni. Szintén fontos felmérnünk a hazai állatkertészet megítélését, egyes állatkertre is lebontva, amelyekkel összehasonlíthatják a Szegedi Vadasparkot. A jelen cikk témája a 2013-as és 2014-es kutatások összegzése. A kutatásban nagy segítségünkre voltak az állatkertben dolgozó önkéntesek, közcélú alkalmazottak, diákmunkások és gyakorlati munkát végző diákok, valamint a Szegedi Tourinform iroda munkatársai. A cikk pdf formátumban is letölthető!

Bővebben »
2013.01.31.
Turisztikai felmérés a Szegedi Vadasparkban - 2012

2012-ben a Szegedi Vadaspark az évek óta folyó, látogatók körében végzett kutatást újabb vizsgálati körrel egészítette ki, együttműködve a Szegedi Tourinformmal. A célunk az volt, hogy felmérjük, Szeged város turisztikai kínálatában milyen szerepet játszik a Vadaspark, illetve az állatkert látogatói, mind a helyben lakók, mind a távolról érkezettek mindebben milyen preferenciákkal rendelkeznek.

Bővebben »
2012.01.18.
Látogatói kutatás a Szegedi Vadasparkban – 2011

Évente 2-3 millió látogató keresi fel hazánk állatkertjeit, amelyek így a legnépszerűbb kulturális intézményeknek számítanak. Bár többségében önkormányzati tulajdonban vannak, bevételeik legjelentősebb részét jelentik a belépőjegyekből származó összegek, így a látogatók száma egyértelműen befolyásolja az állatkertek fenntarthatóságát. Így annak ismerete, hogy a látogatók miként vélekednek az adott állatkertről, mi tetszik nekik, mi nem, melyek a fő célcsoportok és milyen kommunikációs csatornákon érhetők el – mind fontos kérdések a fejlesztési stratégia megalkotásában. Azonban – bár a profitorientált működés elveit is szem előtt kell tartania – az állatkert alapvetően közfeladatokat ellátó intézmény, jelentős szerepet vállal a természetvédelemben, állatvédelemben és az oktatásban. Ezen munka hatékonyságát is objektívan szükséges mérnünk ahhoz, hogy elérjük, illetve fenntartsuk a célul kitűzött színvonalat. A harmadik kérdéscsokor az állatkertek társadalmi szerepére és elfogadottságára vonatkozik, amely kérdéskör szintén kiemelt fontosságú számunkra.

Bővebben »