• посуда оптом
 • ландшафтный дизайн Днепропетровск
 • ремонт квартир Днепропетровск
 • бизнес идеи
 • бизнес идея
 • мебель для аптек
 • шкафы-купе киев
 • шкафы-купе киев
 • квартиры днепропетровск посуточно
 • туристическое агентство Днепропетровска
 • тренинги
 • ораторское мастерство
 • жалюзи Днепропетровск
 • E-mail:
  Jelszó:
  Regisztráció     Elfelejtett jelszó

  Felnőtt: 1 650 Ft
  Gyermek: 1050 Ft
  Családi: 3 950 Ft
  Gyermekcs.: 770 Ft

  További jegyárak »

  Tel.: 06 62 542 530,
  06 62 542 531

  info@zoo.szeged.hu

   

   

  MÁV-START kedvezmény

   

  Partnereink:

  National Geogpraphic

  MiMicsoda.hu

  EDF DÉMÁSZ

  Rádió88

  REGIO Játékáruház

  Vásárhelyi Hírek

  MagyarLátnivalók

   

  Október 31-én (pénteken):
  Halloween a Vadasparkban: nappal és este!

  Vadasparki születésnapi buli a Facebookon A Szegedi Vadaspark Mentőközpontja a Facebookon

   

  Hírek

  2014.10.22.
  Szúrós fehérség

  Egy szegedi család, pontosabban annak kutyája különös szerzetre lelt a kertjében, egy hófehér, rózsaszín orrú és piros szemű sünre. A megrettent állatot befogadták és gondosan nevelték, majd végül átadták a Vadaspark Természetvédelmi Mentőközpontjának. Bár sok sünt kapunk évről évre, a többségüket utóbb szabadon is tudjuk engedni, fehér sünnel nem sűrűn találkozunk, így „házon belül” is nagy feltűnést keltett a különös kisemlős.

  Bővebben »
  2014.10.22.
  A Vadasparki Halloween részletes programja

  Már csak néhány nap és itt van Haloween estéje, amikor is a Vadasparkban kezdetét veszi Szeged kétségtelenül „legállatibb” ijesztgetős bulija.  Október 31-én, pénteken az izgalmakra való ráhangolódás már délelőtt 10.00 órától elkezdődik, mégpedig egyszerre több helyszínen. A Zsiráf-ház teraszán ekkor indul a Halloween játszóház, nemcsak gyermekeknek, ahol természetesen az alkalomhoz illő kellékek készíthetők el, a félelemkeltő álarcoktól a faragott tökig.

  Bővebben »
  2014.10.18.
  Több mint 1,2 milliárd forint értékű lefoglalt rákot fogadott a Vadaspark

  Körülbelül 800 kg élő rákot foglalt le a Makói Rendőrkapitányság a Nagylaki Határátkelőhelyen 2014. október 17-én, a délután folyamán. A Mercedes Sprinterben utazó két férfi ugyanis nem rendelkezett a behozatalhoz szükséges okmányokkal, pedig – ahogy ezt a Szegedi Vadasparkban tartott, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szakembereivel közösen végzett szakértői vizsgálat is megerősítette – hazánkban védett állatokról van szó. A kecskerák eszmei értéke 50.000 Ft egyedenként, ebből kiszámítható, hogy a közel 25 ezer rák összértéke meghaladja a 1,2 milliárd forintot.

  Bővebben »

  Magazin

  2013.01.31.
  Turisztikai felmérés a Szegedi Vadasparkban - 2012

  2012-ben a Szegedi Vadaspark az évek óta folyó, látogatók körében végzett kutatást újabb vizsgálati körrel egészítette ki, együttműködve a Szegedi Tourinformmal. A célunk az volt, hogy felmérjük, Szeged város turisztikai kínálatában milyen szerepet játszik a Vadaspark, illetve az állatkert látogatói, mind a helyben lakók, mind a távolról érkezettek mindebben milyen preferenciákkal rendelkeznek.

  Bővebben »
  2012.01.18.
  Látogatói kutatás a Szegedi Vadasparkban – 2011

  Évente 2-3 millió látogató keresi fel hazánk állatkertjeit, amelyek így a legnépszerűbb kulturális intézményeknek számítanak. Bár többségében önkormányzati tulajdonban vannak, bevételeik legjelentősebb részét jelentik a belépőjegyekből származó összegek, így a látogatók száma egyértelműen befolyásolja az állatkertek fenntarthatóságát. Így annak ismerete, hogy a látogatók miként vélekednek az adott állatkertről, mi tetszik nekik, mi nem, melyek a fő célcsoportok és milyen kommunikációs csatornákon érhetők el – mind fontos kérdések a fejlesztési stratégia megalkotásában. Azonban – bár a profitorientált működés elveit is szem előtt kell tartania – az állatkert alapvetően közfeladatokat ellátó intézmény, jelentős szerepet vállal a természetvédelemben, állatvédelemben és az oktatásban. Ezen munka hatékonyságát is objektívan szükséges mérnünk ahhoz, hogy elérjük, illetve fenntartsuk a célul kitűzött színvonalat. A harmadik kérdéscsokor az állatkertek társadalmi szerepére és elfogadottságára vonatkozik, amely kérdéskör szintén kiemelt fontosságú számunkra.

  Bővebben »
  2011.11.04.
  Hétvégi kalandoZOO: Bécs és Győr

  A Szegedi Vadaspark önkénteseként évek óta besegítek az állat- és természetvédelmi rendezvények lebonyolításában és az elhívatott állatgondozók mindennapos munkáiban, sok más önkéntes-társammal együtt. Azonban „nem hivatalos ott dolgozó”-ként fizetést nem kapunk. De, hogy mégse legyen eredménytelen az ottani munkánk, a Vadaspark vezetősége minden évben szervez nekünk egy látogatást egy-két másik állatkertbe. Az idei rendezvények során keményen dolgoztunk, hogy október 14. és 16. között egy háromnapos kirándulás során eljussunk a bécsi és a győri állatkertbe. Fáradozásaink nem voltak hiába valóak és október 14-én jól megpakolt hátizsákokkal és útra készen kezdődött meg az idei KalandoZOO, Pintér Tibor, zoopedagógus vezetésével.

  Bővebben »